همهچیز درباره سایبرکب و روبو ون؛ تاکسیهای رباتیک ایلان ماسک
پس از سالها وعدههای پرشور اما محقق نشده، سرانجام ۱۱ اکتبر ۲۰۲۴ (۲۰ مهر ۱۴۰۳) در مراسم WE, Robots ایلان ماسک از تاکسیهای رباتیک تسلا رونمایی کرد.
ماسک که با یک ساعت تأخیر روی صحنهی این رویداد ظاهر شد، تاکسی خودران «سایبرکب» را به نمایش گذاشت: اتومبیل دو سرنشینهی نقرهای رنگی که بدون فرمان و پدال حرکت میکند.
مدیرعامل تسلا در ادامه از حضور ۲۱ دستگاه سایبرکب و مجموعاً ۵۰ خودروی خودران در استودیو برادران وارنر (کالیفرنیا) خبر داد، یعنی جایی که تسلا رویداد حاضر را فقط با مدعوین خاص میزبانی میکرد.
ماسک گفت: «آیندهی بسیار باشکوهی در پیش خواهیم داشت»، اما هیچ اشارهای به این موضوع نکرد که خودروهای جدید کجا تولید میشوند. به گفتهی او تسلا امیدوار است قبل از سال ۲۰۲۷ سایبرکبها را با قیمتی کمتر از ۳۰ هزار دلار به مصرفکنندگان عرضه کند.
ظاهراً این شرکت تا سال آینده تست «FSD بدون نظارت» را با خودروهای الکتریکی مدل ۳ و مدل Y در ایالتهای تگزاس و کالیفرنیا آغاز میکند.
در حال حاضر اتومبیلهای خودران این شرکت با FSD نظارت شده حرکت میکنند، یعنی به پشتیبانی انسانی نیاز دارند که در هر زمان بتواند کنترل فرمان یا ترمز را در دست بگیرد. تسلا برای عرضهی اتومبیلهای بدون فرمان و پدال باید مجوزهای متعددی را از رگولاتوریهای ایالتهای مختلف آمریکا (یا سایر کشورها) دریافت کند.
اما سایبرکب تنها محصولی نبود که در این مراسم رونمایی شد. در کنار صف رباتهای اپتیموس که احتمالاً در ماههای آینده بهعنوان دستیارهای کاری مصرفکنندگان عرضه میشوند، رونمایی از ون رباتیک خودکاری که میتواند تا ۲۰ سرنشین را جابهجا کند یا برای حمل کالا استفاده شود نیز هیجان بیشتری بین مخاطبان ایجاد کرد.
به گفتهی ماسک روبو ونها و سایبرکبها از شارژ القایی استفاده میکنند و برای شارژ مجدد نیازی به اتصال فیزیکی برق ندارند. او همچنین اظهار داشت که «روبو ون»ها مشکل تراکم بالا را حل میکنند و برای مثال به حملونقل تیمهای ورزشی اشاره کرد.
مدیرعامل تسلا سالها است که چشمانداز رؤیایی ناوگان حملونقل مردمی خودران این شرکت را برای سهامداران ترسیم میکند و آیندهی این شرکت را در دستگاههای خودفرمان میداند.
بد نیست یادآوری کنیم که رویداد WE, Robots اولین رویداد معرفی محصول پس از معرفی سایبرتراک در سال ۲۰۱۹ بود؛ محصولی که اواخر سال ۲۰۲۳ وارد بازار شد و از آن زمان تاکنون ۵ بار بهخاطر مشکلات مختلف، در ایالات متحده فراخوان شده است.
این رویداد با جملهی «بیایید جشن بگیریم» ایلان ماسک و پخش ویدیوی رقص رباتهای اپتیموس به پایان رسید، درحالیکه مدیرعامل تسلا از مدعوین دعوت کرد در محیط بسته استودیوهای فیلمسازی، سواری آزمایشی با خودروهای خودران حاضر در محل را تجربه کنند.
بااینحال کارشناسان و تحلیلگران صنعت ماشینهای خودران معتقدند عرضهی سایبرکبها بیش از برنامهی زمانی اعلامشده طول میکشد، زیرا حصول اطمینان از ایمنی این خودروها در سناریوهایی مانند آبوهوای نامناسب، تقاطع پیچیدهی جادهها و رفتارهای غیرقابلپیشبینی عابران پیاده مستلزم مجوزها و آزمایشهای فراوانی خواهد بود.
سهامداران تسلا هنوز به برنامهی زمانی مبهم ماسک در زمینهی تولید و عرضهی خودروهای جدید معترضاند، زیرا او در خصوص وعدههای عرضهی تاکسیهای رباتیک چندان خوش سابقه نیست. اما نمیتوانیم منکر شویم که این رونمایی، روح تازهای به دنیای فناوریهای خودران دمید.
اما ایدهی تاکسیهای رباتیکی که به ادعای مدیرعامل تسلا ۱۰ تا ۲۰ برابر ایمنتر از اتومبیلهایی هستند که توسط انسان هدایت میشوند و هزینهی حملونقل عمومی را کاهش میدهند، از کجا آغاز شد؟
برای مطالعه بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید.
https://www.zoomit.ir/featured-articles/424690-tesla-robotaxi-explainer/
بدون دیدگاه